Sposób przygotowania:
Meksykański Król Imprezy
Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mięso mielone podsmażamy z odrobiną tłuszczu na patelni. W połowie smażenia dodajemy cebulę, doprawiamy do smaku przyprawami. Przed końcem smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Następnie mięso studzimy. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, podsmażamy je na masełku. Sałatkę układamy warstwowo. Na spód dużej miski układamy porwaną sałatę lodową. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i układamy na sałacie. Na pomidory kładziemy wystudzone mięso, a na mięso pieczarki. Na pieczarkach układamy odsączoną z zalewy kukurydzę, a następnie fasolę. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki lub kroimy w zapałki. Posypujemy nim sałatkę. Z chipsów układamy koronę, a resztę kruszymy posypując sałatkę. Sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin do przegryzienia.
zewa
marietta
gosia56
zbysiowa
Natala1210