haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Mielone z oliwkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejne dietetyczne danie, jednak po zakończeniu diety, pozostało w naszej kuchni na zawsze. Delikatne, smaczne i lekko pikantne doskonale nadaje się na szybki obiad.

Mielone z oliwkami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z oliwkami i papryką

 

  • 2 łyżeczki oleju
  • 350 gram mielonego z indyka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 papryczka chilli medium
  • 20 oliwek
  • 2 łyżki śmietankowego serka homo
  • 2 szklanki makaronu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mielone z oliwkami i papryką
1. Cebule posiekałam w kosteczkę, zeszkliłam na oleju.

2. Wrzuciłam mielone i dalej smażyłam.

3. Paprykę i chilli oczyściłam. Paprykę pokroiłam w paski, a chilli w drobną kosteczkę. Dodałam do smażącego się mięsa podlałam wodą i dusiłam do miękkości.

4. Oliwki posiekałam i dodałam do mięsa. Całość doprawiłam do smaku sola i pieprzem.

5. Podałam z makaronem.
Mielone z oliwkami i papryką
Najpiewrw należy zeszklić cebulkę na oleju.
Mielone z oliwkami i papryką
Na cebulkę wrzucamy mięso, papryke i chilli.
Mielone z oliwkami i papryką
Po podduszeniu mięsa na koncu wrzucamy oliwki.
Mielone z oliwkami i papryką
Aby zachować dietetyczny charakter potrawy zamiast śmietany użyłam serka homo.