Sposób przygotowania:
Szybki zielony makaron z mięsem
Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Ja użyłam makaronu ze szpinakiem.
Na rozgrzanąpatelnię wlewam olej, a następnie wkładam mięso mielone. Smażę na rumiano z dodatkiem przypraw. Kiedy mięso będzie usmażone dodaję koncentrat i przecier pomidorowy oraz ok 100 ml wody.
Mieszam wszystko i duszę, aż sos zrobi się gęsty.
Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz makaron. Całość mieszam, podaję na ciepło.
Na rozgrzanąpatelnię wlewam olej, a następnie wkładam mięso mielone. Smażę na rumiano z dodatkiem przypraw. Kiedy mięso będzie usmażone dodaję koncentrat i przecier pomidorowy oraz ok 100 ml wody.
Mieszam wszystko i duszę, aż sos zrobi się gęsty.
Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz makaron. Całość mieszam, podaję na ciepło.