Sposób przygotowania:
Makaron z mięsem mielonym i sosem tzatziki
Makaron gotuję w osolonej wodzie al'dente. Przekładam do dużego naczynia. Mięso mielone z wołowiny przekładam na patelnię smażę, dodaję sól, pieprz, paprykę czerwoną słodka i ostrą, czosnek granulowany. Smażę na rumiano.
Następnie dodaję przecier pomidorowy i duszę ok 5 min co jakiś czas mieszając, dodaję ser tarty. Mieszam. Międzyczasie przygotowujemy sos tzatziki. Ogórka obieram trę na grubych oczkach dodaję jogurt i majonez, sól i pieprz oraz przeciśnięty czosnek. Mieszam.
Sos pomidorowy z mięsem łącze z makaronem. Podaję na ciepło, polewam sosem tzatziki.
Smacznego
Następnie dodaję przecier pomidorowy i duszę ok 5 min co jakiś czas mieszając, dodaję ser tarty. Mieszam. Międzyczasie przygotowujemy sos tzatziki. Ogórka obieram trę na grubych oczkach dodaję jogurt i majonez, sól i pieprz oraz przeciśnięty czosnek. Mieszam.
Sos pomidorowy z mięsem łącze z makaronem. Podaję na ciepło, polewam sosem tzatziki.
Smacznego