Sposób przygotowania:
Makaron z mięsem w sosie Tikka Masala
Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Czosnek, papryczkę oraz cebulkę kroję bardzo drobno. Na rozgrzany olej dodaję czosnek, papryczkę oraz cebulę.
Następnie dodaję mięso mielone. Ja kupiłam już zmielone ale można oczywiście samemu zmielić. Doprawiam pieprzem. Smażę aż mięso będzie gotowe.
Dodaję cały sos ze słoiczka do mięsa. Duszę ok 5 min na małym ogniu. Kiedy makaron już się zgotuję, odcedzam. Ser kroję w kostkę.
Ja zazwyczaj kładę makaron polewam sosem z mięsem i posypuję serem. Jem od razu. SMACZNEGO.
Następnie dodaję mięso mielone. Ja kupiłam już zmielone ale można oczywiście samemu zmielić. Doprawiam pieprzem. Smażę aż mięso będzie gotowe.
Dodaję cały sos ze słoiczka do mięsa. Duszę ok 5 min na małym ogniu. Kiedy makaron już się zgotuję, odcedzam. Ser kroję w kostkę.
Ja zazwyczaj kładę makaron polewam sosem z mięsem i posypuję serem. Jem od razu. SMACZNEGO.