kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 982]

Chłodnik brzoskwiniowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na chłodnik brzoskwiniowy. Przygotowany na jogurcie naturalnym z dodatkiem śmietanki i miodu. Polecam na obiad w upalny dzień.

Chłodnik brzoskwiniowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chłodnik brzoskwiniowy

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik brzoskwiniowy
Brzoskwinie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. 1 i 3/4 brzoskwiń kroimy w kosteczkę, a resztę w plasterki ( do dekoracji ).

Do miseczki przekładamy wszystkie składniki na masę jogurtową i mieszamy.

Przygotowaną masę wykładamy na talerze, pokrojone w kosteczkę brzoskwinie układamy wokół masy jogurtowej.

Przed podaniem schładzamy w lodówce przez około 30 minut i dekorujemy plasterkami brzoskwiń.
Chłodnik brzoskwiniowy
Umyte i osuszone brzoskwinie kroimy w kosteczkę.
Chłodnik brzoskwiniowy
Jogurt mieszamy z pozostałymi składnikami.
Chłodnik brzoskwiniowy
Masę jogurtową wykładamy na talerze i dekorujemy.