Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka w piwie jabłkowymETAP 1:

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać przyprawę do kurczaka, oliwę, mieloną paprykę i sos sojowy, wymieszać.
ETAP 2:

Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, natrzeć solą i pieprzem.
ETAP 3:

Dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i włożyć do lodówki na 1-2 godziny.
ETAP 4:

Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć mieloną ostrą papryką, podlać piwem.
ETAP 5:

Naczynie z mięsem zawinąć w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
ETAP 6:

Po upływie pół godziny z mięsa usunąć folię i dalej piec polewając od czasu do czasu piwnym sosem.