Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka w piwie jabłkowymETAP 1:
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać przyprawę do kurczaka, oliwę, mieloną paprykę i sos sojowy, wymieszać.
ETAP 2:
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, natrzeć solą i pieprzem.
ETAP 3:
Dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i włożyć do lodówki na 1-2 godziny.
ETAP 4:
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć mieloną ostrą papryką, podlać piwem.
ETAP 5:
Naczynie z mięsem zawinąć w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
ETAP 6:
Po upływie pół godziny z mięsa usunąć folię i dalej piec polewając od czasu do czasu piwnym sosem.