Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z papryką i pieczarkami
Oczyszczone pieczarki i paprykę umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy. Mięso umieszczamy w misce, dodajemy rozdrobnione pieczarki z papryką, sól i pieprz. Mieszamy.
Kolejno dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekany czosnek i natkę pietruszki, ponownie dokładnie mieszamy.
Mięso dzielimy na 8 części, z każdej formujemy kulki, które następnie spłaszczamy dłonią, smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju kokosowym.
Kolejno dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekany czosnek i natkę pietruszki, ponownie dokładnie mieszamy.
Mięso dzielimy na 8 części, z każdej formujemy kulki, które następnie spłaszczamy dłonią, smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju kokosowym.