Sposób przygotowania:
Roladka z kurczaka na grillowanych boczniakach
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w skórkach na pół twardo w osolonym wrzątku, po czym nie odcedzamy ich a zostawiamy w wodzie. Filet z kurczaka rozcinamy tak by był jak najszerszy , możemy go też trochę rozbić tłuczkiem do mięs. Z połowy piwa, rozmarynu, czosnki , musztardy,miodu, soku z limonki i przyprawy do grilla zrobić marynatę łącząc wszystkie składniki. Zanurzamy w niej dokładnie mięso i odstawiamy na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy filety , nakładamy pokrojoną mozzarellę i suszone pomidory i zwijamy w roladkę. Zawijamy całość w szynkę potem w folię aluminiową. Kładziemy na rozgrzany grill i tak pieczemy przez 15/20 min. Ziemniaki odcedzamy, kroimy na pół i również grillujemy przyprawiając mieszanką do potraw z grilla. To samo robimy z boczniakami. Gotowe danie podajemy z przygotowaną wcześniej ulubioną sałatką.