WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1294]

Migdałowa inka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Migdałowa kawa inka z dodatkiem przyprawy do piernika i słodkiej śmietanki. Idealna jako napój śniadaniowy dla dzieci i dorosłych.

Migdałowa inka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Migdałowa inka

 

  • 2 płaskie łyżeczki kawy inki
  • 1 płaska łyżeczka cukru migdałowego
  • szczypta przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka śmietany 30%
  • ok. 200ml wody
  • ok. 40ml mleka

Sposób przygotowania:

Migdałowa inka

ETAP 1:

Do szklanki wsypać dwie płaskie łyżeczki kawy inki. Do kawy dosypać cukier migdałowy (ok. jednej łyżeczki) oraz szczyptę przyprawy do piernika. Wodę zagotować w czajniku. Kawę z przyprawą i cukrem zalać odrobiną wrzątku i dobrze rozmieszać a następnie uzupełnić resztą gorącej wody.

Do kawy zalanej wodą wlać łyżeczkę śmietanki. Mleko podgrzać w kuchence mikrofalowej lub w rondlu na kuchence i wlać do kawy.

Podawać na gorąco.

Migdałowa inka
Kawa inka z cukrem i przyprawą piernikową zalana wodą
Migdałowa inka
Kawa, cukier i przyprawa rozmieszane w odrobinie wrzątku
Migdałowa inka
Przyprawa do piernika i cukier migdałowy wsypane do kawy
Migdałowa inka
Dwie łyżeczki kawy inki wsypane do szklanki

Tagi:

kawa napoje