kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Migdałowe gofry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Piękny zapach rumu i migdałów

Migdałowe gofry

Składniki:

Migdałowe gofry

 

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 15 dag cukru pudru
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżeczka rumu
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 12 dag zmielonych migdałów
  • 1 kostka masła

Sposób przygotowania:

Migdałowe gofry
Utrzeć masło z cukrami i aromatem. Nie przerywając ucierania, wlewać po jednym jajku. Wsypać migdały, mąkę i proszek do pieczenia. Dodać rum. Wymieszać. Ciasto powinno być jednolite, mieć konsystencję śmietany. Piec na gofrownicy.