Sposób przygotowania:
Mini babeczki z jabłkami i miodem
Jabłka obieram, myję i kroję w kostkę. Pokrojone jabłka przekładam do garnka o grubym dnie. Duszę ok 5 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodaję miód, cynamon oraz ekstrakt z wanilii.
Duszę jeszcze ok 3 min aż sok z jabłek wyparuje. Konsystencja jabłek musi być gęsta. Całość studzę.
Ciasto kruche kroję na 12 kwadracików. Wielkość uzależniona jest od foremek do babeczek.
Kwadraty wkładam do foremek a następnie lekko dociskałam brzegi.
Foremki wypełniam nadzieniem ok 1 i 1/2 łyżki. Z pozostałego ciasta tworzę kratkę na babeczkach.
Piekę ok 30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzę na kratce, wyciągam z foremek i posypuję cukrem pudrem.
Smacznego.
Duszę jeszcze ok 3 min aż sok z jabłek wyparuje. Konsystencja jabłek musi być gęsta. Całość studzę.
Ciasto kruche kroję na 12 kwadracików. Wielkość uzależniona jest od foremek do babeczek.
Kwadraty wkładam do foremek a następnie lekko dociskałam brzegi.
Foremki wypełniam nadzieniem ok 1 i 1/2 łyżki. Z pozostałego ciasta tworzę kratkę na babeczkach.
Piekę ok 30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzę na kratce, wyciągam z foremek i posypuję cukrem pudrem.
Smacznego.