Sposób przygotowania:
Marchewkowe mini babeczki
W jednej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i dwa rodzaje cukru. W drugiej misce mieszamy skłądniki mokre czyli olej, jajka, po wymieszaniu dodajemy startą marchew. Następnie łączymy zawartość obu misek i mieszamy łyzką, aż skłądniki się połączą. Przekłądmy do minipapilotek i pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gdy babeczki się pieką przygotowujemy krem. Zelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorączej wody. Śmietankę podgrzewamy w garnuszku. Po czym wlewamy do niej rozpuszczoną żelatynę i wsypujemy galaretkę. Całość mieszamy do połączenia składników i odstawiamy. Gdy masa galaretkowa zacznie tężeć nakładamy po łyżeczce na ostudzone babeczki. Posypujemy cukrowymi ozdobami, u mnie serduszka.