Sposób przygotowania:
Mini babeczki z krówkami i orzechami
CIASTO - mąkę przesiać, dodać cukier i sól oraz mocno schłodzone masło - posiekać wszystko szerokim nożem a gdy nie będzie widać kawałków tłuszczu dodać jajko i szybko zagnieść ciasto. Włożyć je do foliowego woreczka i schować do lodówki na przynajmniej pół godziny. Porcje ciasta rozwałkowywać na 2-3 mm, pomagając sobie wałkiem przenieść płat ciasta na foremki. Docisnąć ciasto do wewnętrznych ścianek, nadmiar odciąć. Babeczki piec kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C - wystarczy że się zarumienią. Ostudzić, wyjąć delikatnie w foremek. MASA - cukierki odwinąć z papierków, pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w rondelku, podgrzać dodając masło i śmietankę. Mieszać aż całkowicie się rozpuszczą. Dodać orzeszki, wymieszać dokładnie żeby oblepiły się masą. Gdy całość lekko przestygnie nakładać do kruchych babeczek przy pomocy dwóch łyżeczek. POLEWA - połamaną na kawałeczki czekoladę stopić w kąpieli wodnej i wymieszać ze śmietanką na gładką masę. Gorącą polać babeczki.
msewka