Sposób przygotowania:
Czekoladowe mini babeczki z cukinią
Młodą cukinie to ścieramy ją na dużych oczkach tarki do warzyw ( starszą obieramy ze skórki), zostawiamy na sicie na około pół godziny i bardzo mocno odciskamy sok. Orzechy siekamy drobno,lub w/g upodobań. W osobnych miskach łączymy suche i mokre produkty. Suche, czyli mąkę cukier, proszek, cynamon, sodę i kakao przesiewamy przez sito. Mokre, czyli jajka, jogurt, olej i cukinię mieszamy i wlewamy do suchych, dodajemy szczyptę soli i bardzo dokładnie łączymy masę. Na koniec dodajemy orzechy i jeszcze raz mieszamy ciasto. Jeżeli pieczemy w piekarniku, to przekładamy do foremek i pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. Ja od pewnego czasu posiadam wypiekacz do muffin i babeczek i piekłam 14 minut jedną porcję