Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Mini borseto z truskawką i rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne ciasteczka francuskie. Pyszny deser do porannej kawy.

Mini borseto z truskawką i rabarbarem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mini borseto z truskawką i rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Mini borseto z truskawką i rabarbarem
Truskawki oraz rabarbar obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 4 cm. Kwadraty podziel na dwie części. W jednej z nich natnij nożem środki w kilku miejscach. Na pozostałych kwadratach ułóż kawałki traskawek i rabarbaru. Oprósz cukrem. Na owoce nałóż nacięte ciasto. Dociśnij brzegi, aby się skleiły. Ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 8 minut bez termoobiegu i 5 minut z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni.
Mini borseto z truskawką i rabarbarem
Truskawki oraz rabarbar obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 4 cm.
Mini borseto z truskawką i rabarbarem
Kwadraty podziel na dwie części. W jednej z nich natnij nożem środki w kilku miejscach. Na pozostałych kwadratach ułóż kawałki traskawek i rabarbaru. Oprósz cukrem. Na owoce nałóż nacięte ciasto. Dociśnij brzegi, aby się skleiły.
Mini borseto z truskawką i rabarbarem
Ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 8 minut bez termoobiegu i 5 minut z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni.