Sposób przygotowania:
Poduszeczki z truskawkami
Płaty ciasta rozłóż na stolnicy.1 płat podziel na pół,jedną połówkę zachowaj.Pozostałe płaty podziel na równe prostokąty.Płat,który zachowałaś pokrój na cienkie paseczki i zrób z nich brzegi ciasteczek.Przyklejaj je do uprzednio posmarowanych roztrzepanym jajkiem prostokątów ciasta.Brzegi ciastek posmaruj raz jeszcze jajkiem i posyp cukrem trzcinowym.Wstaw do nagrzanego piekarnika i upiecz na złoty kolor.Jeżeli środki wyrosną zbyt mocno,wgnieć je delikatnie dłonią.Słodką śmietanę ubij z cukrem pudrem na sztywno,dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj.Truskawki umyj pod bieżącą wodą i przekrój na połówki.W rondelku roztop czekoladę oraz śmietanę,dokładnie wymieszaj i zestaw z ognia.Na przestudzone ciasteczka nakładaj krem mascarpone,na wierzchu układaj połówki truskawek a całość pokrop obficie polewą czekoladową.
emilia1969
margolata