Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Serduszka z budyniem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serduszka zrobione z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami idealne na każdy podwieczorek. POLECAMY :)

Serduszka z budyniem czekoladowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serduszka z budyniem czekoladowym

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 gram margaryny
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • 250 ml mleka
  • 250 gram truskawek

Sposób przygotowania:

Serduszka z budyniem czekoladowym
Ciasto francuskie rozwijamy i foremką wycinamy serduszka (potem z polowy serduszek wycinamy w środku serduszka małe). Układamy jedne na drugie i potem widelcem w środku robimy dziurki. Gotowe serca wkładamy do rozgrzanego piekarnika 190 C na ok 15 min. W trakcie zagotowujemy budyń (nie tak jak w przepisie) dajemy mleka polowe niż podane jest na odwrocie opakowania czyli 250 ml mleka. Zagotowujemy i potem dodajemy masło i mieszamy do jednolitej masy, Wyciągamy gotowe serduszka i nakładamy na nie budyń, a następnie pocięte na ćwiartki truskawki. Życzymy smacznego :)
Serduszka z budyniem czekoladowym
Wycinamy foremką serduszka i układamy na balchę
Serduszka z budyniem czekoladowym
Wycinamy kolejne serduszka i nakładamy jedne na drugie i nakłuwamy widelcem
Serduszka z budyniem czekoladowym
Gotujemy budyń i dodajemy masło. Całość mieszamy
Serduszka z budyniem czekoladowym
Gotowe serduszka wyciągamy i nakładamy na nie budyń i truskawki