Sposób przygotowania:
Mini ciasto piernikowe (z filiżanki)
W miseczce mieszam mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i łyżeczkę przyprawy korzennej. Następnie dodaję olej, mleko i całe jajko. Mieszam składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodaję czubatą łyżkę ulubionej konfitury, mieszam. Ciasto przekładam do dwóch małych filiżanek - do 3/4 ich wysokości. Filiżanki wkładam pojedynczo do mikrofalówki na 2,5-3 minuty (u mnie 3 minuty, moc 800W).
Ciasto nie może za długo przebywać w mikrofalówce, bo będzie za suche, należy je obserwować.
Podaję oprószone cukrem pudrem z dodatkową łyżką konfitury lub dżemu.
Ciasto nie może za długo przebywać w mikrofalówce, bo będzie za suche, należy je obserwować.
Podaję oprószone cukrem pudrem z dodatkową łyżką konfitury lub dżemu.