Sposób przygotowania:
Fish - burak
uraczany burger:
Buraki zetrzeć na drobnych oczkach tarki.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do buraków. Wsypać 2,5-3 (zależy od wielkości łyżki) płaskie łyżki kaszy manny, sól i pieprz, wymieszać, odstawić na ok. 10 minut. Z masy buraczanej uformować duży, okrągły kotlet, średnicą zbliżony do wielkości bułki. Położyć na rozgrzany tłuszcz na patelni, przykręcić palnik, smażyć pod przykryciem po ok. 8 minut z każdej strony.
ryba:
Filet lekko oprószyć solą, obtoczyć w kaszce mannie, usmażyć z obu stron.
wykonanie:
Bułkę przekroić na pół. Spód bułki posmarować cienko ketchupem, ułożyć młody liść buraka, na wierzch wyłożyć burgera z buraków, znowu nałożyć liść z buraka, usmażoną rybę i ponownie liść z buraka. Całość przykryć górą bułki lekko posmarowaną majonezem.
Buraki zetrzeć na drobnych oczkach tarki.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do buraków. Wsypać 2,5-3 (zależy od wielkości łyżki) płaskie łyżki kaszy manny, sól i pieprz, wymieszać, odstawić na ok. 10 minut. Z masy buraczanej uformować duży, okrągły kotlet, średnicą zbliżony do wielkości bułki. Położyć na rozgrzany tłuszcz na patelni, przykręcić palnik, smażyć pod przykryciem po ok. 8 minut z każdej strony.
ryba:
Filet lekko oprószyć solą, obtoczyć w kaszce mannie, usmażyć z obu stron.
wykonanie:
Bułkę przekroić na pół. Spód bułki posmarować cienko ketchupem, ułożyć młody liść buraka, na wierzch wyłożyć burgera z buraków, znowu nałożyć liść z buraka, usmażoną rybę i ponownie liść z buraka. Całość przykryć górą bułki lekko posmarowaną majonezem.
SylaUla