Sposób przygotowania:
Mini kanapeczki z pastą z brokuła i fety
Brokuł umyć osuszyć. Podzielić na różyczki i przełożyć do miski. Zalać wrzątkiem i blanszować około 4-5 minut. Następnie odcedzić i zostawić aby odciekły. Do blendera wrzucić pokruszoną fetę,ogórki konserwowe,sprawione rzodkiewki oraz umytą i pozbawioną nasion papryczkę. Zmiksować. Dodać brokuły i ponownie zmiksować na pastę. Przełożyć do miski i przemieszać. Dodać sól do smaku,pieprz oraz majonez i ponownie wymieszać. Odstawić na 30 minut do lodówki aby smaki dobrze się połączyły. Z chleba foremką do ciastek wykroić kwadraty ( lub inne kształt-wedle uznania:)). Ja wykroiłam 12 kwadratów na 4 mini kanapki. Rzodkiewkę pokroić na plastry. Każdą cząstkę chleba posmarować pastą brokułową. Układać warstwy: chleb z pastą ogórek lub rzodkiewka chleb z pastą ogórek lub rzodkiewka chleb z pastą ogórek lub rzodkiewka kiełki lucerny. Resztę pasty podać w ładnej miseczce. Smacznego!
darmiona
monikaT83