joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Mini placuszki mortadelowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Baaardzo proste danie ale i bardzo smaczne :)))

Mini placuszki mortadelowe.

Składniki:

Mini placuszki mortadelowe.

 

Sposób przygotowania:

Mini placuszki mortadelowe.
Mortadele kroimy w plastry o grubości około pół centymetra. Jajka rozkłucamy z sola i pieprzem. Każdy plasterek mortadeli panierujemy kolejno najpierw w jajku, następnie w bułce tartej, jeszcze raz w jajku i bułce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na złoty kolor. Gotowe placki układamy na papierowym ręczniku po to by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy jeszcze gorące. Smacznego :)))

Tagi:

jajko tarta jajka