Sposób przygotowania:
Mini rogaliki z czekoladą
Przesiać mąkę do miski . Dodać cukier i drożdże , masło Wszystko rozetrzeć w palcach jak kruszonkę.Wbić żółtka . Wlać śmietanę, i jeśli potrzeba bo ciasto nie będzie elastyczne dodać trochę mleka. Wyrabiać ciasto przez 5 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Ułozyć przykryte ściereczką w misce i pozostawić w ciepłym miejscu aż podwoi swoją objętości. Ciasto wyłożyć na oprószoną mąką powierzchnię . Podzielić na 8 części , tak samo czekoladę Rozwałkować ciasto, pokroić w trójkąty na 8 części. Na każdy trójkat nałożyć czekoladę - po 2 kostki, i zwinąć jak rogala. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. . Piec w temperaturze ok 200ºC przez 12 - 15 minut.