Sposób przygotowania:
Smerfowe rogaliki z czekoladą
W dużej misce robimy rozczyn. drożdże kruszymy dodajemy maślankę i mleko. Mieszamy dodajemy cukier kryształ - mieszamy. Posypujemy mąką ok 2 łyżki . Nakrywamy ręcznikiem i odstawiamy do wyrośnięcia. Na stolnicy siekamy mąkę z margaryną. Dodajemy żółtka i wyrośnięty rozczyn. Wyrabiamy ciasto. zawijamy w folie i wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Kiedy ciasto wyrośnie odcinamy po kawałku i rozwałkowujemy na koła. Tniemy ciasto w trójkąty jak pizze. Na początek trójkąta kładziemy kostkę nadziewanej czekolady i zwijamy rogala. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 20 min. Robimy lukier mieszając cukier puder z barwnikiem i odrobina wody. Polewamy rogale lukrem.