Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Mintaj w panierce Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smażona ryba w panierce na obiad

Mintaj w panierce Mysiuni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mintaj w panierce Mysiuni

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w panierce Mysiuni
Filety z mintaja odmrażamy, odciskamy lekko nadmiar wody, a następnie kropimy sokiem z cytryny, posypujemy obficie przyprawą do ryb i tak pozostawiamy na 5-10 minut.


Po tym czasie rybe doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i posypujemy mąką. Żółtko mieszamy (można dolać nieco wody), a następnie zamaczamy w nim rybę i dokładnie obtaczamy w bułce tartej.


Ryby smażymy na patelni po obu stronach na rumiany kolor i podajemy do obiadu
Mintaj w panierce Mysiuni
Rybę dokładnie doprawiamy, aby miała fajny, wyrazisty smak
Mintaj w panierce Mysiuni
obtaczajac rybe w samym żótku panierka bedzie grubsza i lepiej bedzie sie trzymac