Sposób przygotowania:
Ryba z warzywami
Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać i doprawić do smaku. Pora pokroić na pół plasterki, cebulę obrać i drobno posiekać. Kapustę pekińską poszatkować. Rybę doprawić do smaku z obu stron.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę warzyw: marchew z pietruszką i selerem następnie posypać połową cebuli, pora i kapustą pekińską na tym ułożyć rybę i warzywa w takiej samej kolejności. Masło roztopić i polać po warzywach.
Piec ok 50 minut w temp 170 stopni.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę warzyw: marchew z pietruszką i selerem następnie posypać połową cebuli, pora i kapustą pekińską na tym ułożyć rybę i warzywa w takiej samej kolejności. Masło roztopić i polać po warzywach.
Piec ok 50 minut w temp 170 stopni.