Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ryba z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pieczone filety rybne po między warzywami. Smaczny i szybki obiad z rybą i warzywami pieczonymi w piekarniku.

Ryba z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba z warzywami

 

  • 1 kg filetów z ryby
  • 2 średnie cebule
  • 2 duże marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • mały kawałek kapusty pekińskiej
  • mały kawałek selera
  • ok. 50 g masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba z warzywami
Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać i doprawić do smaku. Pora pokroić na pół plasterki, cebulę obrać i drobno posiekać. Kapustę pekińską poszatkować. Rybę doprawić do smaku z obu stron.

W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę warzyw: marchew z pietruszką i selerem następnie posypać połową cebuli, pora i kapustą pekińską na tym ułożyć rybę i warzywa w takiej samej kolejności. Masło roztopić i polać po warzywach.

Piec ok 50 minut w temp 170 stopni.
Ryba z warzywami
Marchew , pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce.
Ryba z warzywami
Pora pokroić na pół plasterki, cebulę obrać i drobno posiekać. Kapustę pekińską poszatkować.
Ryba z warzywami
Rybę doprawić do smaku z obu stron. Ułożyć na warzywach
Ryba z warzywami
Zapiekankę polać roztopionym masłem i zapiec