pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Mintaj z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ryba robiona w parowarze

Mintaj z imbirem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mintaj z imbirem

 

  • 2 filet z mintaja,
  • 7 plasterków imbir,
  • 2 marchewka,
  • 1/2 brokuł,
  • przyprawa do ryb Prymat,
  • 1 łyżeczka sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Mintaj z imbirem
Filet mintaja rozmrażamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawą do ryb i kładziemy na wierzch 3-4 plasterki imbiru (jeśli chcemy potem również ten imbir zjeść musimy wcześniej go obrać ze skórki). Tak przygotowaną rybę układamy w parowarze w towarzystwie plasterków marchwi i różyczek brokułu. Parzymy ok. 20 minut. Przed podaniem można skropić oliwą.
Mintaj z imbirem
Po parowaniu