Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Miód aloesowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Doskonałe lekarstwo na problemy żołądkowe, przemianę materii i apetyt

Miód aloesowy

Składniki:

Miód aloesowy

 

  • 25 dag liści aloesu
  • 25 dag miodu prawdziwego

Sposób przygotowania:

Miód aloesowy
Liście aloesu dokładnie umyć, opłukać i rozdrobnić, np w sokowirówce lub w maszynce do mięsa. Najlepiej, żeby liście pochodziły z rośliny 3-5 letniej. Przed zbiorem liści należy roślinę przynajmniej przez tydzień nie podlewać. Miazgę z liści aloesu należy wrzucić do garnka, dodać miód i zagotować. Następnie ostudzić, a następnego dnia ponownie zagotować. Można użyć inną ilość składników, ale zwykle w proporcji 1:1.