Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Mirabelkowa sakwa z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna sakiewka z ciasta francuskiego z mirabelkami i miodem.

Mirabelkowa sakwa z miodem

Składniki:

Mirabelkowa sakwa z miodem

 

  • ciasto francuskie - 1 prostokąt o wym. ok. 15cmx15cm
  • żółtko - 1 szt.
  • śliwki mirabelki - 5 dag dag
  • banan - 0,5 szt
  • cukier puder - 1 łyżka
  • miód - 1 czubata łyżka

 

Sposób przygotowania:

Mirabelkowa sakwa z miodem
Ciasto francuskie układamy na stolnicy. Żółtko roztrzepujemy. Banana rozgniatamy widelcem na papkę. Śliwki mirabelki drobno siekamy. Zarówno banana jak i śliwki układamy na środku ciasta Polewamy łyżką miodu i posypujemy cukrem pudrem. Zawijamy do góry , tak by utworzyć sakiewkę. Sklejamy końce.Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika na 200C na ok. 15 min. Po wyjęciu polewamy mleczną czekoladą.

Tagi:

ciasto śliwki