Smakołyki Alergika

Smakołyki Alergika

Kucharz
[Przepisów: 6]

Mistrzowski grzaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ambrozja dla zmarzniętych i spragnionych. Z miodem, cytrusami i korzeniami. Aromatyczne grzane wino to jest to!

Mistrzowski grzaniec

Składniki:

Mistrzowski grzaniec

 

Sposób przygotowania:

Mistrzowski grzaniec
Wszystkie składniki umieścić w garnku i bardzo powoli podgrzewać pod przykryciem, na jak najmniejszym ogniu. Nie wolno dopuścić do zagotowania! Zamieszać grzańcem od czasu do czasu. Gdy grzaniec będzie parował i będzie bardzo gorący, można go rozlewać do szklanek lub kubeczków i podawać.Jeśli nie serwujemy trunku od razu po przygotowaniu, to należy wlać go do termosu, żeby zachował odpowiednią temperaturę do momentu podania.

Tagi:

beza bezy