Sposób przygotowania:
Mix sałat z grilowanym bakłażanem
Bakłażana pokroić w 1 cm plastry, oprószyć solą i pozostawić na 15 minut. Następnie opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i włożyć na rozgrzaną patelnię grillową. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony, ostudzić.
Sałatę umyć, osuszyć porwać na mniejsze kawałki, włożyć do miski. Umyte rzodkiewki pokroić w pół krążki. Paprykę bez nasion i bakłażana pokroić w słupki.
Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki. Wszystkie składniki razem połączyć, skropić sosem winegret, wymieszać.
Sałatę umyć, osuszyć porwać na mniejsze kawałki, włożyć do miski. Umyte rzodkiewki pokroić w pół krążki. Paprykę bez nasion i bakłażana pokroić w słupki.
Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki. Wszystkie składniki razem połączyć, skropić sosem winegret, wymieszać.
Magdalena88
Holly
Reniz
Bakłażan oprósza się solą w celu usunięcia gorzkiego smaku.
Dinah
Marika-