WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 985]

Mizeria koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna sałatka ze świeżych ogórków czyli mizeria ze śmietaną i dużą ilością posiekanego koperku. Idealna surówka do kotleta i ziemniaków.

Mizeria koperkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria koperkowa

 

Sposób przygotowania:

Mizeria koperkowa

ETAP 1:

Ogórka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić do salaterki. Ogórka doprawić cukrem, solą i pieprzem czarnym mielonym. Wlać 0,5 łyżki octu i dobrze wszystko wymieszać. Koperek umyć i osuszyć a następnie drobniutko posiekać.

Posiekany koperek wrzucić do doprawionych ogórków. Dodać śmietanę (1-2 łyżki w zależności od tego jak rzadki sos chcemy uzyskać). Wszystko dobrze wymieszać.

Spróbować i w razie potrzeby doprawić brakującymi przyprawami. Mizerię najlepiej podawać od razu.

Mizeria koperkowa
Śmietana dodana do pokrojonych ogórków i koperku
Mizeria koperkowa
Posiekany koperek dodany do doprawionych ogórków
Mizeria koperkowa
Ogórki wymieszane z cukrem, solą, pieprzem i octem
Mizeria koperkowa
Ogórek pokrojony w cienkie plasterki przed doprawieniem