2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Książka Kucharska: Idealne sałatki do mięs z grilla

Mizeria po węgiersku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Do sałatki zamiast octu można użyć soku z cytryny...

Mizeria po węgiersku

Składniki:

Mizeria po węgiersku

 

  • 30 dag ogórków sałatkowych
  • 1 cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól pieprz do smaku
  • szczypta słodkiej papryki mielonej

Sposób przygotowania:

Mizeria po węgiersku
Ogórki obieramy ze skórek kroimy na cieniutkie plasterki ,cebulę obieramy i kroimy w piórka a paprykę czerwoną w cieniutkie paseczki .Całość mieszamy w salaterce ,doprawiamy do smak solą pieprzem i szczyptą papryki słodkiej ,polewamy octem lub sokiem z cytryny .Mizerię przed podaniem schłodzić . przepis pochodzi z kuchni węgierskiej.