Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Mizeria z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

znakomita salatka do obiadu, bądź tez do kanapek

Mizeria z koperkiem

Składniki:

Mizeria z koperkiem

 

  • 10 kg świeżych ogórków
  • 150-200g soli
  • 1 szklanka oleju
  • 0.5 szklanki octu
  • 2 łyzki cukru
  • pieprz
  • 3-4 pęki zielonego, młodego koperku

Sposób przygotowania:

Mizeria z koperkiem
ogórki obrac i poszatkowac, zasolic, wymieszac i pozostawic na 2-3 godziny, po czym je odcisnac. Zagotowac ocet z cukrem, przestudzic i wlac do ogórków razem z olejem. dodac pieprz i pokrojony koperek wg uznania, wymieszac. włożyc do słoików, zamknąc.
Pasteryzwoac - ok 20 minut


z jednej porci wychodzi ok 15 malych słoiczków