Sposób przygotowania:
mleczna pianka
1) Spód tortownicy o średnicy ok 25cm wykładamy biszkoptami lub tez spodem biszkoptowym.
2) Puszkę mleka rozlać po równo do dwóch szklanek.
3) Galaretki - każdą rozpuścić w osobnej szklance wody ( 1 galaretka w 1 szklance wody - tak szybciej tężeją).
4) Kiedy galaretki będą już się lekko ścinać należy zmiksować 1 szklankę mleka z 1 galaretka
5) Wylać na biszkopty - wstawić do lodówki
6) Następnie po chwili zmiksować drugą szklankę mleka z kolejną galaretką i wylać na poprzednią warstwę - znów wstawić na chwilę do lodówki.
7) Jak stężeje ułożyć na tym owoce ( lub też można bez owoców) - na to wylać trzecią galaretkę.
8) Pozostawić w lodówce do stężenia .
Smacznego :))
2) Puszkę mleka rozlać po równo do dwóch szklanek.
3) Galaretki - każdą rozpuścić w osobnej szklance wody ( 1 galaretka w 1 szklance wody - tak szybciej tężeją).
4) Kiedy galaretki będą już się lekko ścinać należy zmiksować 1 szklankę mleka z 1 galaretka
5) Wylać na biszkopty - wstawić do lodówki
6) Następnie po chwili zmiksować drugą szklankę mleka z kolejną galaretką i wylać na poprzednią warstwę - znów wstawić na chwilę do lodówki.
7) Jak stężeje ułożyć na tym owoce ( lub też można bez owoców) - na to wylać trzecią galaretkę.
8) Pozostawić w lodówce do stężenia .
Smacznego :))