krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

mleczna pianka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

mleczna pianka

Składniki:

mleczna pianka

 

  • kakao najlepiej Decomoreno 7 łyżeczek żelatyny Winiary 1 1\2 szklanki wody 1 opakowanie galaretki

Sposób przygotowania:

mleczna pianka
1Żelatynę namaczamy w gorącej wodzie a następnie rozpuszczamy w 1 1⁄2 szklanki wody,ostudzamy/

2.25 dag margaryny stapiamy na parze,studzimy.

3.5 białek i 5 łyżek cukru ubijamy na sztywną pianę,dodajemy kakao,połowę stopionej margaryny,połowę żelatyny.Dokładnie mieszamy i przelewamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem.Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

4..Według przepisu na opakowaniu przygotowujemy galaretkę.

5.5 żółtek,1 całe jajko,7 łyżek cukru i cukier waniliowy ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy pozostałą margarynę i resztę żelatyny,dokładnie mieszamy.Wylewamy na zastygniętą pierwszą warstwę i ponownie wkładamy do lodówki.

6.Kiedy obydwie warstwy będą już miały stałą konsystencję,wlewamy tężejącą galaretkę i znowu wstawiamy do lodówki.

7.I gotowe.

Smacznego!!!