Sposób przygotowania:
mleczna pianka
1Żelatynę namaczamy w gorącej wodzie a następnie rozpuszczamy w 1 1⁄2 szklanki wody,ostudzamy/
2.25 dag margaryny stapiamy na parze,studzimy.
3.5 białek i 5 łyżek cukru ubijamy na sztywną pianę,dodajemy kakao,połowę stopionej margaryny,połowę żelatyny.Dokładnie mieszamy i przelewamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem.Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
4..Według przepisu na opakowaniu przygotowujemy galaretkę.
5.5 żółtek,1 całe jajko,7 łyżek cukru i cukier waniliowy ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy pozostałą margarynę i resztę żelatyny,dokładnie mieszamy.Wylewamy na zastygniętą pierwszą warstwę i ponownie wkładamy do lodówki.
6.Kiedy obydwie warstwy będą już miały stałą konsystencję,wlewamy tężejącą galaretkę i znowu wstawiamy do lodówki.
7.I gotowe.
Smacznego!!!
2.25 dag margaryny stapiamy na parze,studzimy.
3.5 białek i 5 łyżek cukru ubijamy na sztywną pianę,dodajemy kakao,połowę stopionej margaryny,połowę żelatyny.Dokładnie mieszamy i przelewamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem.Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
4..Według przepisu na opakowaniu przygotowujemy galaretkę.
5.5 żółtek,1 całe jajko,7 łyżek cukru i cukier waniliowy ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy pozostałą margarynę i resztę żelatyny,dokładnie mieszamy.Wylewamy na zastygniętą pierwszą warstwę i ponownie wkładamy do lodówki.
6.Kiedy obydwie warstwy będą już miały stałą konsystencję,wlewamy tężejącą galaretkę i znowu wstawiamy do lodówki.
7.I gotowe.
Smacznego!!!