agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

mleczna pianka-deser

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

mleczna pianka na słodko z galaretek

mleczna pianka-deser Więcej zdjęć (5)

Składniki:

mleczna pianka-deser

 

  • galaretka pomarańczowa 1 opak
  • galaretka cytrynowa 1 opak
  • galaretka wiśniowa 1 opak
  • galaretka agrestowa 1 opak
  • śmietana 18% kwaśna 1 duże opak
  • cukier waniliowy 0,5 opak
  • cukier puder 1/2 szklanki
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • żelatyna 3 łyżeczki
  • masło 2 łyżeczki
  • winogrona białe 1 garść
  • winogrona ciemne 1 garść

Sposób przygotowania:

mleczna pianka-deser
W pierwszej kolejności należy przygotować niezbędne składniki na mleczna pianka, następnie galaretki owocowe- kolorowe należy rozpuścić w gorącej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu, używając mniejszej ilości wody. Przelać galaretki do płaskich naczyń, może być talerz i ostudzić je co jakiś czas mieszając. Po zastygnięciu galaretko pokroić w kostki lub dowolne kształty. Do wysokiego naczynia wlać śmietanę kwaśną, zmiksować ją, dodać cukier waniliowy, cukier puder, sok z cytryny, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę, żelatyna musi być ostudzona. Zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę bez grudek. Pokrojone galaretki włożyć do natłuszczonej tłuszczem tortownicy, podzielić masę śmietanową na połowę, jedną zostawić białą a do drugiej dodać kakao i wlać ubitą śmietanę - część białą i wymieszać dokładnie, aby śmietana dostała się między wszystkie galaretki. Na wierzch wylać część ciemną- z kakao i równomiernie rozsmarować po wierzchu. Włożyć do lodówki na kilka godzin do momentu zupełnego stężenia deseru.
mleczna pianka-deser
tutaj wlewam część czekoladową na wierzch deseru
mleczna pianka-deser
Cześć czekoladową należy równomiernie rozsmarować po wierzchu
mleczna pianka-deser
Tak przezentuje się gotowy deser p tasie mleczko
mleczna pianka-deser
Efekt końcowy

Tagi:

winogrona