Sposób przygotowania:
mleczna pianka Ewy:)
Biszkopt:Ubic dwa cale jajka,stopniowo dodajac polowe cukru,nastepnie dodac kolejne dwa oraz pozostaly cukier.Jajka powinny byc dobrze ubite,do tak zwanej bialosci.Do ubitych jaj stopniowo dodawac maki oaz wode z octem.Delikatnie wymieszac,wlac na blache i wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.Piec ok.30 min.
Galaretki przygotowac wedlug zalecenia na opakowaniu,zmniejszyc jedynie ilosc wody-na jedna galaretke 1-1,5 szklanki wody.Odstawic do stezenia.Odmierzyc 150 ml mleka,wlac do miski i ubijac mikserem przez 2 min.Do mleka wlac tezejaca galaretke,ubijac przez kolejne dwie minuty.Pianke wylac na wystudzony biszkopt.Wstawic do lodowki.Tak samo postapic z druga galaretka,wylac na pierwsza warstwe.Ostatnia galaretke mozna wylac na wiezch sama badz z pozostala iloscia mleka(bedzie troche mniej niz 150 ml).Wstawic do lodowki na pare godzin.Smacznego:)
Pianka jest odpowiednio slodka,lekka, pyszna.
Dziekuje Msewko:)
Galaretki przygotowac wedlug zalecenia na opakowaniu,zmniejszyc jedynie ilosc wody-na jedna galaretke 1-1,5 szklanki wody.Odstawic do stezenia.Odmierzyc 150 ml mleka,wlac do miski i ubijac mikserem przez 2 min.Do mleka wlac tezejaca galaretke,ubijac przez kolejne dwie minuty.Pianke wylac na wystudzony biszkopt.Wstawic do lodowki.Tak samo postapic z druga galaretka,wylac na pierwsza warstwe.Ostatnia galaretke mozna wylac na wiezch sama badz z pozostala iloscia mleka(bedzie troche mniej niz 150 ml).Wstawic do lodowki na pare godzin.Smacznego:)
Pianka jest odpowiednio slodka,lekka, pyszna.
Dziekuje Msewko:)
evita0007