Sposób przygotowania:
mleczna pianka inaczej
Galaretki rozpuszczamy każdą w 3 szklankach wrzątku, dodając do każdego koloru po łyżeczce żelatyny.
4 łyżki żelatyny rozpuścić w ciepłym mleku.
Margarynę, jaja, cukier i cukier waniliowy utrzeć, dodać rozpuszczoną żelatynę.
Połowę masy wymieszać z kakao.(Ja akurat nie miałam kakao wiec zrobiłam białą masę).
Na blaszkę wylewać:galaretkę -włożyć do lodówki do stężenia-białą masę -włożyć do lodówki do stężenia-galaretkę -włożyć do lodówki do stężenia-masę kakaową -włożyć do lodówki do stężenia-galaretkę .Odstawić w chłodne miejsce albo do lodówki.
Kolejność kolorów galaretek wg uznania.
4 łyżki żelatyny rozpuścić w ciepłym mleku.
Margarynę, jaja, cukier i cukier waniliowy utrzeć, dodać rozpuszczoną żelatynę.
Połowę masy wymieszać z kakao.(Ja akurat nie miałam kakao wiec zrobiłam białą masę).
Na blaszkę wylewać:galaretkę -włożyć do lodówki do stężenia-białą masę -włożyć do lodówki do stężenia-galaretkę -włożyć do lodówki do stężenia-masę kakaową -włożyć do lodówki do stężenia-galaretkę .Odstawić w chłodne miejsce albo do lodówki.
Kolejność kolorów galaretek wg uznania.
Natala1210