Sposób przygotowania:
mleczna pianka na biszkopcie
BISZKOPT: Białka z jajek ubić na sztywną pianę, następnie dodać do nich cukier i ubić na gładką i gęsto pianę. Dodać żółtka i mieszać na małych obrotach miksera. Później wmieszać łyżką mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę i piec 25 minut w 180 st.
PIANKA: Galaretkę przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Gdy już zacznie tężeć ubić mleko. Następnie dodać do niego lekko tężejącą galaretkę. Wymieszać mikserem i wylać na biszkopta. Dać do lodówki na ok. 10 minut, wyjąć i dać na niego wg uznania ananasy. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia, gdy lekko będzie tężeć wylać na placek. Włożyć do lodówki jeszcze na godzinę.
PIANKA: Galaretkę przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Gdy już zacznie tężeć ubić mleko. Następnie dodać do niego lekko tężejącą galaretkę. Wymieszać mikserem i wylać na biszkopta. Dać do lodówki na ok. 10 minut, wyjąć i dać na niego wg uznania ananasy. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia, gdy lekko będzie tężeć wylać na placek. Włożyć do lodówki jeszcze na godzinę.