Sposób przygotowania:
mleczna pianka na biszkopt
Schłodzoną śmietanę ubić mikserem.
Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody (ok 2 szklanki). Lekko tężejące dodać do śmietany - wymieszać.
Wylać na biszkopt lub na blachę. Schłodzić w lodówce.
W przypadku użycia dwóch różnych galaretek śmietanę podzielić na dwie części. Do jednej dodać jedną galaretkę, do drugiej (trochę później) drugą. Najpierw wylać jedną warstwę, poczekać aż stężeje, później drugą.
Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody (ok 2 szklanki). Lekko tężejące dodać do śmietany - wymieszać.
Wylać na biszkopt lub na blachę. Schłodzić w lodówce.
W przypadku użycia dwóch różnych galaretek śmietanę podzielić na dwie części. Do jednej dodać jedną galaretkę, do drugiej (trochę później) drugą. Najpierw wylać jedną warstwę, poczekać aż stężeje, później drugą.