Sposób przygotowania:
Mleczne placuszki z jabłkiem
Jabłka myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy i obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę.
W misce mieszamy mleczko, cukier waniliowy, jajko. Wkładamy pokrojone jabłka i dokładnie mieszamy. Wsypujemy psiesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.
Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy na małym ogniu placuszki z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
W misce mieszamy mleczko, cukier waniliowy, jajko. Wkładamy pokrojone jabłka i dokładnie mieszamy. Wsypujemy psiesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.
Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy na małym ogniu placuszki z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.