Sposób przygotowania:
Bezglutenowe placuszki z jabłkiem
W miseczce mieszamy mąkę kukurydziana z jajkiem. Do uzyskania odpowiedniej konsystencji dodajemy niewielką ilość mleka (roślinnego). Ciasto ma być gęstsze niż na naleśniki.
W dokładnie wymieszanym cieście obtaczamy jabłko. Obrane i pokrojone na cienki plasterki (0,5 mm).
Jabłka smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osuszamy na ręczniku papierowym.
Podajemy po przestygnięciu (jabłko w środku wolniej stygnie).
W dokładnie wymieszanym cieście obtaczamy jabłko. Obrane i pokrojone na cienki plasterki (0,5 mm).
Jabłka smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osuszamy na ręczniku papierowym.
Podajemy po przestygnięciu (jabłko w środku wolniej stygnie).