Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana po meksykańsku
1. Cebulkę kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy mięso z indyka i smażymy.
2. Do mięsa dodajemy passate pomidorowa oraz ryż ugotowany al dente.
3. Dodajemy odsączoną fasolę czerwona oraz kukurydzę.
4. Doprawiamy przyprawami: solą, pieprzem, wędzona czerwoną papryką oraz przeciskamy przez praskę czosnek. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Aż do uzyskania gęstego farszu.
5. Cukinię myjemy, kroimy na pół i wydrążamy ze środka miąższ. Posypujemy solą i pieprz i wstawiamy do nagrzanego piekarnik na 180 stopni na około 10 - 15min, aby cukinia nabrała miękkości.
6. Gotowy farsz przekładamy do cukinii. Na wierzch możemy jeszcze posypać startym serem żółtym mozzarella i ponownie zapiekany na około 5-10 min.
2. Do mięsa dodajemy passate pomidorowa oraz ryż ugotowany al dente.
3. Dodajemy odsączoną fasolę czerwona oraz kukurydzę.
4. Doprawiamy przyprawami: solą, pieprzem, wędzona czerwoną papryką oraz przeciskamy przez praskę czosnek. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Aż do uzyskania gęstego farszu.
5. Cukinię myjemy, kroimy na pół i wydrążamy ze środka miąższ. Posypujemy solą i pieprz i wstawiamy do nagrzanego piekarnik na 180 stopni na około 10 - 15min, aby cukinia nabrała miękkości.
6. Gotowy farsz przekładamy do cukinii. Na wierzch możemy jeszcze posypać startym serem żółtym mozzarella i ponownie zapiekany na około 5-10 min.