Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

młoda kapusta zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo dobra przystawka do drugiego dania

młoda kapusta zasmażana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

młoda kapusta zasmażana

 

Sposób przygotowania:

młoda kapusta zasmażana
kapustę poszatkować. Zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i Vegeta. Dusić ok. 20 minut. Słoninę pokroić w kawałki, usmażyć. Na gorący tłuszcz włożyć 1 łyżkę mąki. Zrumienić wymieszać z kapustą. Na końcu dać koperek.
młoda kapusta zasmażana
Kapustę drobniutko poszatkować nożem albo tarką na wiórki
młoda kapusta zasmażana
Kapustę zalać wodą i doprawić przyprawami. Dusić 20 minut.

Tagi:

mak kapusta