Sposób przygotowania:
Młoda marchewka z groszkiem 2
Marchewkę obrałam, opłukałam, pokroiłam w dość dużą kostkę. W rondlu rozgrzałam sklarowane masło, wrzuciłam na nie marchewkę i smażyłam na wolnym ogniu przez kilka minut pilnując, żeby się nie przypaliła. Zalałam wrzątkiem tak, żeby marchew była tylko przykryta. Dusiłam na wolnym ogniu, aż stała się półmiękka. Dodałam groszek razem z zalewą. Mąkę rozrobiłam w niewielkiej ilości zimnej wody, dodałam do rondelka. Całość doprawiłam do smaku solą, szczyptą cukru i kwaskiem cytrynowym. Gotowałam jeszcze kilka minut, żeby smaki się połączyły, a sos zgęstniał.
2milutka
edytaha
Oj to szkoda... My wszyscy bardzo lubimy, a tak młoda najsmaczniesza :)
2milutka
ja jako dziecko też nie znosiłam zapachu gotowanej marchewki ..a teraz uwielbiam:)
edytaha
Więc jest szansa, że Twoim dzieciakom też się odmieni :):)
zbysiowa
edytaha
Bo ona ma takie znikające właściwości :)
monikaT83
edytaha
Nie będę Cię namawiać, ale gwarantuję, że taka domowa jest bez porównania lepsza. Wiem to z doświadczenia, bo też jeździłam na kolonie :):)
monikaT83
darmiona
jaNina
edytaha
Pycha! :)
mysza75
edytaha
:)