iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Mocno jagodowy torcik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Spora ilość jagód nadaje wyjątkowego smaku.

Mocno jagodowy torcik Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mocno jagodowy torcik

 

  • Masa jagodowa:
  • 1 litr maślanki o smaku owoców leśnych
  • 2 szklanki jagód
  • 1 szklanka cukru
  • 4 łyżki żelatyny
  • 1/2 szklanki wody
  • Masa śmietankowa:
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • Sos jagodowy:
  • 1/2 szklanki jagód
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Dodatkowo:
  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
  • 2 galaretki malinowe
  • maliny

Sposób przygotowania:

Mocno jagodowy torcik
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i zalać gęstniejącą już masą jagodową i odstawić do zastygnięcia, następnie wylać warstwę śmietankową i na nią po zastygnięciu wylać galaretkę przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ciasto odstawić do całkowitego zastygnięcia, przed podaniem udekorować sosem jagodowym i malinami. Masa jagodowa: Jagody zmiksować z cukrem i następnie wymieszać z maślanką na koniec dodać dodać rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę, masę odstawić, aby troszkę zgęstniała. Masa śmietankowa: Śmietanę wymieszać z cukrem i rozpuszczoną żelatyną. Sos jagodowy: jagody zmiksować z cukrem pudrem.
Mocno jagodowy torcik
Na biszkopty wylać gęstniejacą masę jagodową
Mocno jagodowy torcik
Ciasto przed podaniem polać sosem jagodowym i ozdobić

Tagi:

biszkopt sosy