oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moja fasolka czerwona z kiełbasą i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie danie na kolacje o wyrazistym smaku wędzonki.

Moja fasolka czerwona z kiełbasą i boczkiem

Składniki:

Moja fasolka czerwona z kiełbasą i boczkiem

 

  • 1 puszka fasolki czerwonej
  • 100g kiełbasa śląska
  • 100g boczek wędzony
  • 1 duza cebula
  • 1 łyzka smalcu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 g rosołu
  • ziele angielskie, lisć laurowy, pieprz grubo mielony

Sposób przygotowania:

Moja fasolka czerwona z kiełbasą i boczkiem
Cebule obrac i pokroic w drobną kostke. W glebokiej patelni rozgrzać smalec i dodać cebulkę, podsmazyć. Kiełbasę sloską oraz boczek pokroic w grubą kostke i dodac do smażonej cebuli. Doprawić listkiem i zielem angielskim i lekko podsmazać. Dokładamy koncentrat pomidorowy i podsmażamy wszystko razem około 1 minuty. Otwieramy fasolkę czerwona i dodajemy wraz z płynem do patelni. Mieszamy wszystko i dolewamy rosół. Całość dusimy około 2-3 minut i doprawiamy grubo mielonym pieprzem. Podajemy z pieczywem.