Sposób przygotowania:
Moja sałatka z indyka
Na początku piersi z indyka dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na kilka kawałków.Następnie wrzucić je na patelnię z niewielką ilością oleju i usmażyć z obu stron. Mięso przestudzić i pokroić w jeszcze mniejszą kostkę.
Jajka ugotować na twardo.Wyjąć z wody i wystudzić. Następnie zimne obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
Paprykę umyć, osuszyć i również pokroić w kostkę.
Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Groszek odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki razem wymieszać.Dodać majonez i śmietanę.Sałatkę doprawić solą i pieprzem do smaku.Ponownie wymieszać.Gotową przełożyć do miseczki i schłodzić przed podaniem w lodówce.
Sałatka świetnie smakuje z chrupiącymi, ciepłymi grzankami.
Smacznego.
Jajka ugotować na twardo.Wyjąć z wody i wystudzić. Następnie zimne obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
Paprykę umyć, osuszyć i również pokroić w kostkę.
Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Groszek odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki razem wymieszać.Dodać majonez i śmietanę.Sałatkę doprawić solą i pieprzem do smaku.Ponownie wymieszać.Gotową przełożyć do miseczki i schłodzić przed podaniem w lodówce.
Sałatka świetnie smakuje z chrupiącymi, ciepłymi grzankami.
Smacznego.