Sposób przygotowania:
Moje cudeńka
Należy przygotować niezbędne składniki na dekoracje z masy cukrowej, w tym celu cukier puder należy przesiać na drobnym sicie, następnie w gorącej wodzie rozpuścić żelatynę i ostudzić ją, dodać do cukru, następnie dodać glukozę i całość wmieszać energicznie aby nie było grudek, następnie dodać margarynę oraz olejek do ciast o dowolnym smaku i aromacie. Wszystkie składniki połączyć ze sobą do momentu aż powstanie plastyczna masa, która z łatwością daje się formować i będzie elastyczna, sprężysta. Masę dzielić na mniejsze części i dodawać do każdej części inny barwnik najlepiej w proszku. Masę przełożyć na stolnicę,rozwałkować na stolnicy posypanej cukrem pudrem. Wykrawać przy pomocy kieliszka lub nakrętki kółeczka z kółeczek formować róże, wywijać różom płatki, wykrawać listki lub inne elementy dekoracyjne.
monikaT83
agnieszkalider
Można pokryć cały tort, to są torty w stylu angielskim
monikaT83
-Natka-